Befektető keresés

A cég növekedéséhez, fejlődéséhez, a likviditás erősítéséhez rugalmas, gyors és hatékony megoldás lehet külső befektető keresése - a megfelelő feltételekkel. Széles kapcsolati hálónk segítségével otthonosan mozgunk, és segíteni tudunk mind magán-mind intézményi befektetők keresésében, az üzleti angyal kategóriától a több milliárdos tételig.

A projekttől függően ajánlunk üzleti partnert, hiszen minden tőkés más szkóppal rendelkezik. Van partnerünk, akit csak a nemzetközi potenciállal rendelkező cégek érdekelnek, van, aki a technológia-intenzív projekteket keresi. Van aki rövid távra fektet be, van aki hosszúra, van aki egyedül, és van aki csapatban, vannak pénzügyi, és vannak szakmai befektetők....egyszóval olyan ez, mint Gombóc Artúr és a csokoládék. De mi minden helyzetben megkeressük a megfelelőt.

Sokan nem is gondolnák, mennyi pénz keresi a piacon a biztonságos, magas megtérülést. Tapasztalataink szerint Magyarországon sokkal több a szabad tőke, mint az igazán jó projekt. A feltételek jók, néha elég egy jó ötlet, még gyenge fedezet mellett is. Hitvallásunk, ami sokszor bebizonyosodott már a piacon, hogy az igazán jó ötlet mindig megtalálja a pénzt. Természetesen a befektetők többsége szereti, sőt elvárja, hogy a vállalkozó is "vigye vásárra a bőrét", és fektessen be saját pénzt, de még ennek hiánya sem mindig kizáró ok, főleg a startupok esetében nem.

A befektetők alapvetően három esetben szükségesek egy cégnél:

- Amikor indul
- Amikor fejlődik, nagyságrendet lép
- Amikor bajban van.

Mindhárom esetben szakértő segítséget nyújtunk! A befektetők közül van, aki fix hozamot kér, van, aki üzlettársi pozícióra vágyik. Minden esetben egyedi megállapodás kérdése, milyen partnert keresünk, és milyen konstrukcióban, az Ön elvárásai szerint. Átlagosan egy komoly befektetés 6 hónap - 1 év időtáv alatt realizálódhat az első találkozástól a folyósításig.

Azt tapasztaljuk, a cégeknél sokszor nem is a tőke, hanem a piaci pozíció, a marketing stratégia hiánya vagy következetlen végrehajtása jelenti a fő problémát. Tehát nem halat kell adnunk, hanem meg kell tanítani halászni.

Magán-és intézményi befektetőink átlagosan 11-25% hozamot kérnek a pénzükre, projekttől és partnertől függően.

Fedezeti oldalon általában az árbevétel engedményezés, ingatlan-fedezet, készfizető kezesség, bankgarancia, részvényopció lehet alternatíva. Ezek a leggyakoribb esetek.

A projekteket mindig egyedi feltételekkel vállaljuk. Egy projekt lefutási ideje átlagosan 6 hónap - 1 év. A komplett kivitelezést vállaljuk, üzleti terv írástól a mérlegterven át a szerződések átvilágításáig.

A befektetők számára rendkívül fontos szolgáltatásunk a cégek pénzügyi, jogi átvilágítása, teljes körű audit és könyvvizsgálat. Ezzel egy időben a cég reális piaci értékelését is elvégezzük, a profilhoz leginkább illő módszerekkel. Partnercégeinket a befektetők átvilágító lépéseire felkészítjük, könyvelését, szerződéseit, piaci viszonyait helyre tesszük. Érdekli, mennyit érne a cége? Kérje ajánlatunkat most!Időpontot kérek!

 

Kérjen ajánlatot!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Üzenet