Cégértékelés, vagyonértékelés

CÉGÉRTÉKELÉS, CÉGÉRTÉK VIZSGÁLAT

 

Eladáshoz, vételhez, házastársi vagyonközösség felbomlása esetén, üzletrész átruházás előtt

—> CÉGÉRTÉKELÉS? CÉGELADÁS? BEFEKTETNE EGY CÉGBE?

Kíváncsi, mennyit ér vállalkozása valóban, a piacon? És mennyit ér a könyvei szerint? Segítünk!
Cégértékelés könyvvizsgálói közreműködéssel akár két hét alatt, kedvező áron!

Ne kockáztasson, értékeltesse fel a céget szakemberrel, mert ennek elmulasztásával sokkal többet veszíthet egy nem reális vételár meghatározásán!
Az értékelés során a klasszikus módszerek mellett igény szerint kitérünk a cég szubjektív értékelésére is, azaz Ön nem csak száraz, elméleti számokat kap tőlünk, hanem valóban látni fogja, milyen értéket képvisel vállalkozása, mennyiért lehet reálisan értékesíteni, milyen lehetőségek, veszélyek rejlenek benne, és mi az, amivel javíthatná a számait.

Az elemzést a magyar bíróságok által is elfogadott és alkalmazott szempontok alapján végezzük, így megállapításaink helytállóak lesznek egy esetleges peres eljárás során is.

Businessman sitting on sofa using his tablet smiling at camera in the office

A klasszikus vagyonértékelés, CF alapú értékelés és más könyvvizsgálói, számadatokon alapuló módszerek mellett megvizsgáljuk a cég konkurenciáit, piaci környezetét, lehetőségeit és veszélyeit, az iparágat, amiben tevékenykedik, megnézzük reputációját, márkaértékét, weboldalát, kommunikációját, fejlődési terveit, múltját, szerződéseit, vezetési struktúráját, belső szabályzatait, és megannyi más, fontos adatot, ami a valós érték meghatározásához szükséges.

Mélyebb vizsgálatok esetén a cég teljes működését átvilágítjuk, ellenőrizzük, rávilágítunk a gyenge pontokra, akár próbavásárlások elvégzésével, az alkalmazottak interjúztatásával, proaktív piackutatással és elemzéssel.

Az analízis kiterjed a cég hitelképességére, banki bonitás-vizsgálatára, pályázatképességére, forrásbevonó képességére is, melyről külön információs csomagot bocsájtunk az elemzést megrendelő rendelkezésére.shutterstock_111409766

A munka megkezdéséhez könyvelési anyagokra, részletes cégbemutatóra van szükségünk, tipikusan az aktuális főkönyvi kartonok, az előző lezárt üzleti év mérleg-és eredménykimutatása, leltár, vagyonelemek tételes felsorolása, rövid cégbemutató leírás, a vezetők bemutatkozása, szakmai önéletrajza, weboldal, közösségi oldal címe, telephelyek címei szükségesek első körben.

 

Később további adatokra, információkra is szükségünk lehet, a feladat bonyolultságától és az elvárt eredményektől függően.

Szükség esetén az cég értékesítésében is segítünk!

Az elemzésben tapasztalt üzleti vezetők, könyvvizsgáló, adótanácsadó kollégák, banki szakemberek, jogászok, HR és marketing-szakemberek is részt vesznek, attól függően, milyen részletességgel, milyen nagyságrendben kell elvégezni a vizsgálatot.

Cégértékelést érdemes elvégeztetni már egy néhány millió forintos forgalmú értékű cég tervezett eladása, megvétele esetén is, e felett pedig szinte kötelező!