Nemzetközi adótervezés

A nemzetközi adótervezés lehetősége sok cég számára jelent megoldást a túl magas helyi adóterhekkel

...a szigorú, vagy éppen igazságtalannak érzett, esetleg túlzottan bürokratikus helyi szabályozásokkal szemben. Az adóparadicsomok, offshore lehetőségek használata, illetve a cég működésének optimalizálása, kiszervezése más országokba adó-optimalizálási céllal önmagában nem jelent jogszabálysértést.

Ez egy eszköz, amit lehet jogszerűen, és jogszerűtlenül is használni. Mint a konyhakés.

Csak kicsit bonyolultabb, ezért nem árt a szakértő segítség.

Egyedi, személyre szabott megoldások, adózási stratégiák. Önnek is megtaláljuk a megfelelő modellt! Máltán a jogdíj-jellegű jövedelmek 100%-ban adómentesek. Malajziában meghosszabbítható letelepedési vízumot kaphatnak a helyi vállalkozók. Az angolszász "trust" jogi forma nagyobb védelmet nyújthat Önnek, mint a hazánkban is elindult bizalmi vagyonkezelés.

Cégalapítás, cégmenedzsment a világ minden táján

Cégünk ügyvédi háttérrel, jogi garanciával, nemzetközi okleveles adószakértői és igazságügyi adószakértői háttérrel vállal tanácsadást nemzetközi, offshore működés, adózás tervezésében, az ezzel kapcsolatos struktúra kialakításában. Munkánkra garanciát vállalunk, a felelősség a miénk, hogy az Ön rendszere bírságmentes és jogszerűen felépített legyen, ha velünk dolgozik. Amennyiben adóbírságot kap az általunk kidolgozott rendszert használva - a bírságot átvállaljuk Ön helyett! Garanciát vállalunk rá, hogy a törvényesen elérhető legkevesebb adót fogja befizetni. Egyedi megállapodás alapján sikerdíjas rendszerben is dolgozunk! Biztonságos megoldás, minimális adózás.

Alapelveink a nemzetközi adótervezés kapcsán:

 1. Kínosan ügyelünk arra, hogy ügyfeleink véletlenül se kerülhessenek jogilag kérdéses helyzetbe. Nemzetközi jogi kapcsolatokkal megvitatott, kipróbált, alátámasztott megoldásokat kínálunk, új ötlet esetén csak olyat támogatunk, amit helyi jogászokkal egyeztetve biztonsággal meg tudunk védeni.
 2. Kínosan ügyelünk az ügyfeleink pénzére. Soha nem ajánlunk olyan helyszínt vagy konstrukciót, ami harmadik félnek visszaélésekre teremtene alkalmat. Hallottunk már olyat, hogy bizonyos offshore helyszíneken megjelent valaki, és jelentkezett, hogy ő a cég tulajdonosa. Volt, mikor sikerrel is járt. Mi csak olyan konstrukciót kínálunk, ahol az ilyen visszaélések kizártak. A legtöbb offshore ügynök erről nem beszél, vagy nem foglalkozik vele - pedig a legnehezebb helyzeteket ez okozhatja.
 3. Kínosan ügyelünk az anonimitásra. Legtöbbször ez az offshore struktúrák egyik fő kritériuma, ezért ezt "titkosszolgálati" alapossággal komolyan vesszük. Házon belül is. Mind a személyi, mind az informatikai biztonság-technikai megoldásaink messze a legmagasabb színvonalúak Közép-Kelet Európában. Paranoiásak vagyunk - az Ön érdekében.
 4. Képviseljük a NAV vagy más hatóságok előtt cégét, ha szükség van rá. Hiszen csak olyan konstrukciót ajánlunk, ami védhető és kipróbált, a jogszabályoknak tökéletesen megfelel. Óvakodjon azoktól a szolgáltatóktól, akik ezt nem vállalják!
 5. Egyedi struktúrát dolgozunk ki, ami Önnek a leginkább megfelelő. Mindenkinek másra kell az offshore cég, mások a céljai és a preferenciái. Mi kidolgozzuk a testre szabott, hosszú távú megoldást Önnek. Indítottunk már el nemzetközi pénzintézetet is offshore háttérrel, hitelezési engedéllyel, hoztunk létre brókercéget, nyílt végű alapkezelőt is. Megtaláljuk a megoldást.
 6. Hosszú távú ügyfélkapcsolatban gondolkodunk, mert tudjuk, hogy ebben az üzletágban a legfontosabb a bizalom. Közhelyes és nagyon elcsépelt, de próbálja ki, és meglátja. Sem gyorsan meggazdagodni nem akarunk Önön, sem olyan konstrukciót nem ajánlunk, ami mögé nem tudunk száz százalékosan odaállni. Ha nincs ilyen, azt mondjuk, hogy sajnos nem tudunk segíteni. Ön akkor ajánlani fog Bennünket, vagy vissza fog jönni más ötletével. Ha viszont egyszer megégeti magát, akkor soha többé. Mi a nevünkből élünk, semennyi pénzért sem szeretnénk eljátszani.
Nemzetközi adótervező hálózatunk, képviseleteink több európai és más országban is a személyes kapcsolatokon alapulnak. Szinte minden helyszínen rendelkezünk olyan helyi képviselővel, akivel szükség esetén konzultálni tudunk, és a segítségét kérni. Máltán saját partner-irodával is rendelkezünk. A jogszabályi változásokról azonnal értesülünk. Ha személyes jelenlét kell, azt is meg tudjuk oldani. Az ügyintézés elektronikus, mégis biztonságos. Önnek a legritkább esetben kell csak utaznia! Titkosított internetes csatornákon szinte minden adatcsere biztonságosan megoldható. Angliában, Németországban, Máltán magyarul is beszélő helyi képviselőkkel tudjuk kiszolgálni az Ön igényeit. Akár egy nap alatt! Magánszemélyként is (letelepedés, lakcím, devizabelföldi igazolás, bankszámla nyitás).

Málta

Európa legkedvezőbb adózású országa, jogrendszere stabil, megítélése pozitív. A szellemi tulajdon, a védjegy, a jogdíj gyakorlatilag zéró adókulccsal rendelkezik, de a többi adózási forma cégként és magánszemélyként is nagyon kedvező. Sok szellemi szabadfoglalkozású, művész, netnomád választja lak-és adózási helyszínéül. Jó szívvel ajánljuk!

Hol alapítsunk offshore céget?

A céltól függ. A klasszikus adóparadicsomok közül Belize, Seychelles a legnépszerűbb, mert gyors, olcsó, egyszerű és biztonságos. Adózási szempontból gyakorlatilag a kötelezettség nulla. Még könyvvezetési kötelezettség sincs! Mások az előnyei egy európai adóparadicsomnak, például Máltának. Megint mások az előnyei egy angliai vagy egy Egyesült Arab Emirátusok-beli cégnek. Beszéljük át az igényeit!

Mire kell vigyázni?

A jogilag helyes konstrukció kiválasztására, a törvények pontos ismeretére, az adójogszabályok betartására, a megbízható partner és helyszín kiválasztására. A Brit-Virgin szigetekkel bizonytalan az együttműködés, ezt a helyszínt például nem ajánljuk. Mindenben segítünk! Forduljon hozzánk bizalommal. 8 éve dolgozunk a nemzetközi adótervezés területén, 8 tanácsadónkkal.

Seychelles

Klasszikus adóparadicsom. Az alapítás gyors, egyszerű. A jogszabályi környezet biztonságos, az ügyintézés korrekt. Az anonimitás 100 százalékos. Adókulcsok: nincsenek. :-) A kezdeti díjak fennmaradását még az ország jogszabályainak változásai esetén is garantálják. Hát, nem Magyarország...

Szingapúr

A felmérések szerint a világon Szingapúr várja a legjobb feltételekkel az offshore céget alapítani vágyókat. Befektető-védelemben Szingapúr az élen jár. A jogbiztonság és a rugalmasság tökéletes. Külföldi bankszámla és nem Szingapúrban szerzett jövedelem esetén a vállalkozás tevékenysége teljesen adómentes. Presztízse nagy. A legtöbb ország nem tekint rá offshore helyszínként, és a fejlett országok többségével van kettős adóztatást elkerülő megállapodása, ami további adóelőnyök élvezését teszi lehetővé...például egy holding-struktúra felépítésével.

Hongkong

Speciálisan kínai befektetések adó-hatékony kezelésére, valamint Kínából érkező import cikkek kereskedelmére remekül használható terület, rugalmas, megfelelő jogszabályi biztonságú háttérrel. A nem Hongkongban szerzett jövedelem itt is teljesen adómentes. Nagykereskedéseknek, importőröknek, gyártó, összeszerelő vállalkozásoknak optimális megoldás. Helyszínek
 • Anguilla
 • Bahama-Szigetek
 • Belize
 • Brit Virgin-Szigetek
 • Ciprus
 • Dominika
 • Egyesült Arab Emírségek
 • Egyesült Királyság
 • Egyesült Államok (Delaware)
 • Gibraltár
 • Hollandia
 • Hongkong
 • Kanada
 • Liechtenstein
 • Luxemburg
 • Malajzia (Labuan)
 • Málta (TIPP)
 • Man-sziget
 • Nevis
 • Oroszország
 • Panama
 • Románia
 • Szlovákia
 • Seychelles-szigetek
 • Svájc
 • St. Kitts
 • St. Vincent
 • Szingapúr
 • Vanuatu

Szolgáltatások

 • Nemzetközi cégalapítás, cég ügyintézés
 • Nemzetközi alapítványok, egyesületek létrehozása
 • Magánszemélyek letelepedési ügyintézése
 • Bankszámla nyitás
 • Székhelyszolgáltatás, virtuális iroda
 • Könyvelés, könyvvizsgálat, adótanácsadás a nemzetközi környezetben
 • Hatóságok előtti képviselet
 • Jogi képviselet
 • Adóregisztrációs eljárás

Határidők

A legtöbb cég esetén néhány nap, különleges esetben néhány hét alatt tudjuk elintézni az alapítást a világ bármely pontján. A bankszámla-nyitás átfutási ideje 1-2 hét.

Kész cégek

Sürgős esetekre, vagy ha kényelmesebb, rendelkezünk átadásra kész, már megalapított cégekkel, alapítványokkal is. Már 500 Eurotol vásárolhat kész offshore céget a Seychelle-szigeteken vagy Belize-en! 1000 Eurotol már offshore tulajdonú, anonimitást biztosító angol cége lehet.

Garanciák

Csak kipróbált, jogszerű, működő, jogilag alátámasztott megoldásokkal dolgozunk. Ha tanácsainkat betartva Ön mégis adóbírságot kap - az anyagi felelősség a miénk! Ilyet más adótervező biztosan nem vállal Önnek!

Nemzetközi magánalapítvány befektetési céllal

Az egyik leginkább ajánlott és legbiztonságosabb konstrukció vagyonkezelésre, legyen az bármilyen befektetés. A szabályzatban leírhatók és pontosan definiálhatók a felelősségi és rendelkezési körök, előre lehet tervezni az örökösödési kérdéseket is. Az alapítványok vagyonát megillető nemzetközi jogvédelem a céges struktúráknál nagyobb biztonságot és védelmet ad, a legnagyobb befektetők is ezt a formát választják. Nem kizárólag a generációkon átívelő tervezésre használható, de arra is igazán kiváló. - Nincs örökösödési illeték - A vagyon a helyén marad - Az örökös hozzáférése korlátozható, szabályozható, szabad keretek között - Elkülönülhet a vagyonkezelő és a haszonélvező személye

Érdekel a lehetőség!

Bizalmi vagyonkezelés (trust)

Magyarországon is ismert és bevezetett struktúra, amelyben három szereplő vesz részt, ebben természetesen átfedések is lehetnek: - vagyonrendelő - aki a vagyont rendelkezésre bocsátja és a konstrukciót létrehozza - vagyonkezelő - aki a megfelelő gondozásért felelős - kedvezményezett - akinek haszna származik mindebből. Természetesen egyszerre lehet valaki akár vagyonrendelő és kedvezményezett is, az anonimitás vagy egyéb érdekek miatt viszont a tőke nem az ő kezelésében áll. A bizalmi vagyonkezelést nagyon pontosan szabályozni lehet. Nemzetközi adózás-tervezésnél gyakori, és biztonságos megoldás, hogy egy vagyonkezelő a kedvezményezett javára gyakorolja a tulajdonosi jogokat, a cég részvényese lesz, de okiratban rögzített módon, büntetőjogi felelősség terhe mellett ezt a tevékenységét a kedvezményezett javára végzi. Így teljes anonimitás garantálható a céges struktúrában. A bizalmi vagyonkezelésnek számtalan formája, variációja lehetséges, egyéni igények szerint alakítható. Vagyonkezeléssel megbízható magánszemély, alapítvány, cég, de akár egy pénzintézet is. A vagyonrendelő is lehet cég, alapítvány, magánszemély, de akár egy családi közösség is. A kedvezményezett szintén bárki lehet - extrém, de létező példa, még egy háziállat is.

Érdekel a lehetőség!

 

Szellemi tulajdon, védjegy használata, jogdíjak adózása

Bizonyos országokban cégként és magánszemélyként is rendkívül kedvező, akár 0 adókulccsal rendelkezik a szellemi tulajdon, védjegy, márkanév, vagy jogdíj hasznosítása. Ilyen például Málta, ahol mindenkinek ajánlani szoktuk ezt a konstrukciót. Példa: egy kozmetikai márka magánszemély tulajdonosa Máltai adóilletőségű. Bejelentett lakcímmel, igazolással rendelkezik. A márkanév az ő birtokában van, mint magánszemély. Szerződést köt Európa több országában értékesítő cégével arra, hogy a márkanév rendelkezésre bocsájtásáért cserébe minden értékesítésből a márkanév értékével arányos 10% illeti meg az árbevételből. A szerződés értelmében hivatalosan, jogszerűen, számlára átutalva kapja a tulajdonos a cégből a számára gyakorlatilag adómentes saját jövedelmét, ami az adóbevallásában is fillérre pontosan szerepel (itt a cég adózási kérdéseit természetesen most nem érintettük).  

Érdekel a lehetőség!

Az offshore buktatói

Amire figyelni kell: egy cég mindig ott adózik, ahol a tényleges tevékenységét végzi. Az iparűzési adó elkerülése céljából létrehozott Újlengyeli székhely az egyébként Budapesten működő, és Újlengyelt a térképen sem megtaláló vállalkozásnak ugyanúgy nem megoldás, mint egy Máltán vagy Cipruson bejegyzett offshore cég, amely egyébként kizárólag Magyarországon folytat tevékenységet, magyarul szerződik, a képviselői magyarok, az irodája Magyarországon van, és így tovább. Ezeket a megoldásokat a NAV nem fogadja el, és komoly adóbírságokkal sújthatja. Főszabályként érvényes, hogy soha, egyetlen konstrukciónak sem lehet célja kizárólag az adóelkerülés, adó-optimalizálás. A szerkezetnek gazdaságilag, üzletileg, józan ész szerint is alátámaszthatónak kell lennie ezen kívüli érvekkel, magyarán, hogy miért volt szükség a külföldi cégre, telephelyre, székhelyre, adóilletőségre. Nemzetközi vállalatoknál, amelyek több országban végeznek tevékenységet, ez kevésbé problémás, hiszen a tulajdonosnak joga van a területek közül, ahol ténylegesen jelen van, a legkedvezőbb adózásút választania.   Érdekli a többi is? Szeretne tanácsot kérni? Az első konzultáció ingyenes (ha szükséges, a második is - nálunk nem kell 20 ezret az asztalra tenni már a titkárnőnél).  

Érdekel a lehetőség!

Árak és kondíciók

Cégek és alapítványok alapításának és fenntartásának költségei

Az árak csak tájékoztató jellegűek. Az adott konstrukció és igények részletes átbeszélése után, személyesen tudunk konkrét árajánlatot adni. A forintot hivatalos napi MNB középárfolyamon váltjuk. A befizetés történhet irodánkban készpénzben, vagy átutalással. Kérjük ne fizessen semmit előre, amíg a konkrét információkat le nem pontosítottuk személyesen, és a szerződést meg nem kötöttük ezek ismeretében. Egyedi igényekre, helyszínekre egyedi árajánlatot adunk.  
Helyszínek Alapítási díj Éves fenntartási díj
Seychelles 800€ 450€
Belize 1100$ 700$
Brit Virgin-szig. 1000€ 600€
Anguilla 1300€ 900€
Hong Kong 1400€ 700€
St. Vincent 1200€ 900€
Panama 900€ 800€
Egyesült Arab Emírségek 700€ 1300€
Egyesült Királyság 390 font 490 font
Ciprus 800€ 800€
Málta 1900€ 600€
Románia 800€ 160€
Szlovákia 800€ 250€

Az árakban benne értendő:

 • apostille hitelesítés (Certificate of Incorporation, Memorandum and Articles of Association, Resolution of Subscriber, igazgatói meghatalmazás)
 • bélyegző

Egyéb, opcionális költségek:

Bankszámla nyitás: Cipruson, Angliában, a karibi térség bankjainál egységesen 500 Euro. Certificate of Good Standing (apostille-lel) 180 € Certificate of Incumbency (apostille-lel) 180 € Szerződések aláírása a megbízott ügyvezető által 35 € Dokumentumok, szerződések aláírása közjegyzői hitelesítéssel 150 €  

Mit jelent a nominee?

A névleges vezetői, tulajdonosi, ügyvezető igazgatói szolgáltatást, ami az anonimitást biztosítja.

Mi garantálja a valós tulajdonos jogérvényesítési képességét?

Azok a hivatalos, ellenjegyzett okiratok, amik a valós tulajdonos kezében vannak. A részvényesek kinevezésének rá ruházott joga, a kedvezményezetti joga trust esetén, a névleges tulajdonos visszahívásának joga, és így tovább, a konstrukciótól függően. És természetesen a jogi lehetőségek mellett helyi, személyes kapcsolatrendszerünk, amely a megbízható képviselők kiválasztásának záloga.

Mi a különbség a névleges és a tényleges tulajdonos között?

A névleges tulajdonos viszi a nevén a céget, minden nyilvános dokumentumban, a tényleges tulajdonos hasznára, aki viszont anonim marad.

Be kell fizetni az alaptőkét? Ha igen, mikor?

Nem kell befizetni. A tulajdonos a cég működéséért részvénytársaság esetén a részvények névértékéig felel.

Működhet-e Európában offshore cég, és hogyan?

Fióktelep létrehozásával igen.

Biztosítják a szükséges tisztviselőket offshore cégalapításkor?

Természetesen igen, helyi partnerünk közreműködésével.

Hogyan tudom irányítani az offshore céget egy névleges vezetővel?

A névleges vezető előre aláírt meghatalmazó levele a leggyakoribb megoldás, természetesen szükség esetén a szerződéseket a megbízott vezető saját kezűleg aláírja, hitelesíti. A megbízott vezető bármikor visszahívható az alapításkor előre elkészített dokumentumok segítségével, ha probléma merülne fel - de nálunk nem szokott.

Az offshore cég hol foglalkoztathat alkalmazottakat?

A cégnek lehetnek bejelentett alkalmazottai bárhol a világon, jellemzően csak a székhely szerinti országban nem - különben elveszítené offshore státuszát.

Hogyan lehet kérni az offshore cégnek uniós adószámot?

Fióktelep létezése esetén igen! Természetesen ettől még a teljes cég nem, csak a fióktelep válik európai adóilletőségűvé, és az ott végzett tevékenység.  

Európán kívüli offshore cég által kibocsátott számla költségként elszámolható-e uniós cég esetén?

Az ÁFA a belföldi jogszabályok alapján kerül megállapításra. Termékek importjánál vámfizetési kötelezettség is felmerül.  

Ingatlanfejlesztésre, beruházásra is használható-e egy offshore cég?

Igen, természetesen erre a tevékenységre is kiválóan alkalmas. Figyelni kell az adózási illetőségre, ami az ingatlan tényleges elhelyezkedésével van összefüggésben!

Lehet-e kész offshore céget venni?

Erre is van lehetőség, angol, máltai, dominikai, Seychelle-szigeteki, jelenleg tevékenységet nem végző, teljes anonimitást biztosító eladó cégekkel rendelkezünk.

Érdekel a lehetőség!

Hogyan tudok offshore céget alapítani?

Az alapítás folyamata nagyon egyszerű, befárad hozzánk, kiválasztjuk az Önnek leginkább megfelelő konstrukciót, helyszínt, és kitöltjük a szükséges papírokat. Az alapítási költségeket és az első éves díjat jellemzően előre, a helyszínen meg kell fizetni. A cég ügyeit a későbbiekben mi intézzük az Ön útmutatásai szerint, helyi ügynökök, ügyvédi kapcsolatok közreműködésével, Önnek nem kell cégbíróságra járnia, hivatalos ügyeket intéznie, mi mindent megszervezünk. Önnek kizárólag velünk kell kapcsolatban lennie.

Mire van jellemzően szükség az alapításhoz?

 • Elképzelésre, hogy mit szeretne, mire kell a konstrukció
 • Néhány cégnévre, cégnév ötletre
 • A tényleges tulajdonosok, alapítók személyes okmányaira (a legnagyobb diszkrécióval kezeljük)

Mennyi az átfutási idő?

Az átlagos átfutási idő helyszíntől függően néhány nap, vagy néhány hét is lehet.

Hogyan zajlik a bejegyzési folyamat?

Ahelyi partnerünk elkészíti az alapító okiratot és a társasági szerződést, amivel a céget bejegyzi a helyi nyilvántartó. A helyi cégbíróság kiállítja a Certificate of Incorporation-t, amely bizonyítja a cég bejegyzését. Megtörténik az igazgató kinevezése, a részvények kibocsátása és az összes szükséges dokumentum elkészítése. A cég dokumentumaira ezután kerül rá az apostille. Magyarországon a Magyar Országos Közjegyzői Kamara jogosult hitelesíteni. Amint ezek az utolsó lépések is megtörténtek, leszállítják a dokumentumokat, melyet Ön tőlünk tud majd átvenni. Igény esetén az Ön dokumentumait biztos széfben hosszú távra is tároljuk.

Érdekel a lehetőség!

Adókulcsok és szabályok a nemzetközi vizeken

Mi mikor jó? A klasszikus offshore adóparadicsomok, mint Seychelles, Belize, akkor jelentenek jó választást, ha anonim módon szeretnénk tartani, kezelni és kedvezően adóztatni valamilyen vagyonelemet, tőzsdei befektetést, cégtulajdont, hiszen itt a cégek gyakorlatilag nem adóznak a jövedelmük után. És nem vagyunk szem előtt. Málta akkor kiváló választás, ha magánszemélyként szeretnénk magas jövedelmet elérni, és tisztességesen leadózni, ki is költöznénk, vagy ha a cégnek európai üzleti kapcsolatai vannak, akiknél feltétel egy európai adószámos cég, amely kedvező adókulccsal dolgozik, van reputációja, illetve a jogdíj-jellegű jövedelmei például fontos, hogy adómentesek legyenek. Hongkong nagyszerű választás kínai befektetésekhez, termékek importjához. Szingapúr a legjobb választás nemzetközi holding-struktúrák, tulajdonosi szerkezetek, trust-ök felépítéséhez nagyobb volumenben, de kiváló a nemzetközi kereskedelemhez vagy internetes szolgáltatásokhoz is. Szlovákiát sokan közelsége és a gépjárműveket terhelő kedvezőbb adók miatt választják a mai napig - ezzel azonban óvatosan kell bánni, hiszen az elhatalmasodott szlovák rendszám-mennyiség miatt erre már harapnak a hatóságok. Anglia remek választás azoknak, akik a rugalmas angol jogrend, költség-elszámolási módok és az anonimitás előnyeit kívánják élvezni, de fontos számukra a cég európai korrekt megítélése, presztízse, illetve nettó számlázási képessége, közösségi adószáma. Kiváló választás például internetes oktató-cégeknek, szoftverfejlesztő cégeknek, nemzetközi tanácsadó irodáknak. Anglia kedvező feltételekkel várja a magánszemélyként kitelepülni vágyókat is. Malajzia a magán-alapítványok teljes védettségét biztosítja minden elképzelhető extrém esetben is - ezért Malajziát a teljes biztonságot keresőknek, esetleg kiköltözni is vágyóknak ajánljuk. Malajzia a válás, hitelezők, fizetésképtelenség és minden egyéb lehetséges jogi üldöztetés elől is védettséget nyújt az alapítónak, ugyanakkor az ő rendelkezéseit semmilyen módon nem korlátozza.

Hol mennyi adót kell fizetni?

Leginkább semennyit. Ahol kell, ott nagyon keveset, az viszont általában Európában van, közösségi adószámmal, és alkalmazkodik az európai jogrendhez. De nézzük meg pontosan. Ahol semmilyen adó nincs:
 • Bahamák
 • Belize
 • Bermuda
 • Brit Virgin Szigetek
 • Dominikai Köztársaság
 • Kajmán szigetek
 • Cook szigetek
 • Gibraltár
 • Jersey
 • Man szigete
 • Marshall szigetek
 • Mauritius
 • Seychelles
Ahol a külföldi jövedelmekre nincs adó - esetünkben ez a mérvadó:
 • Hong Kong
 • Írország
 • Panama
 • Szingapúr
Ahol alacsony adó van - egyéb előnyökért cserébe: (az európai cégeknek általában könyvvezetési, könyvvizsgálati kötelezettségük is van, amiben szakértő segítséget nyújtunk)
 • Ciprus- 10% társasági adó, elszámolható ÁFA, nem esik offshore korlátozás alá
 • Dubai
 • Egyesült Királyság - külföldi tulajdonos, külföldi jövedelem esetén helyben nem adózik
 • Hollandia
 • Holland Antillák
 • Szlovákia
 • Románia
 • Liechtenstein
 • Luxemburg
 • Málta (kivéve jogdíj jellegű jövedelmek), 5% valós társasági adó, 0% osztalékadó, a foglalkoztatás adókulcsa kb. 10%
 • Svájc

Amit tudni akartál az offshore-ról, de nem merted megkérdezni

Mi alapján válasszunk helyszínt?

Elsősorban az adózási, jogbiztonsági és anonimitási szempontokat kell figyelembe venni. A választásban minden esetben segítünk. Az általunk ajánlott biztonságos megoldásokra garanciát vállalunk. Olyan helyszíneket ajánlunk, ahol adottak:
 • a kedvező vagy gyakorlatilag nem létező adózás, adókulcsok,
 • az adatok bizalmas, diszkrét, visszaélési lehetőségeket elkerülő kezelése,
 • a minimális vagy semmilyen könyvviteli kötelezettségek,
 • a megfelelő, teljes körű jogi garanciák a vagyon feletti rendelkezésben, és a személyes jó kapcsolat az ügyintézőkkel
 • a biztonságos, netbankon is hozzáférhető, bankkártyát is adni tudó bankrendszer, bankszámla-nyitási lehetőség
 • a helyi ügyintézőkkel folyamatos kommunikáció biztonságos, jogilag garantált pénzügyi és állami háttér.
Az offshore cégek működtetése a kis államok nagy gazdasági lehetősége. Ezért nagyon vigyáznak hírnevükre. Ezek a kis szigetek, amelyek jellemzően brit vagy amerikai fennhatóság alatt állnak, a turizmus mellett sokszor a legnagyobb pénzt ebből csinálják. Az évi néhány száz dolláros fenntartási díjból ügyvédeket, névleges képviselőket, könyvelőirodákat tartanak fenn, munkahelyeket teremtenek, és a kis lélekszámhoz képest jelentős bevételeket képesek elérni. Ezért sem kell visszaélésektől tartanunk alapesetben - értelmes ember nem vágja le az aranytojást tojó tyúkot. Ebben az üzletágban minden a bizalom. Ha egy helyszínnek "híre megy" a világban - az jelentős bevételektől fog elesni szinte azonnal. Nem kockáztatják meg. Málta gazdaságát is óriási mértékben fellendíti ez a lehetőség. Nem beszélve egy kis karib-tengeri szigetről.

Adóztatási fajták az adóparadicsomokban

Fenntartási díj

A csak külföldről jövedelmet szerző cég a legtöbb esetben teljesen mentesül az ezt terhelő százalékos adókulcsok alól az adóparadicsomokban - csak egy éves fix fenntartási díjat, ha úgy tetszik, adót kell fizetnie. A díj független a cég forgalmától és nyereségétől, ilyen helyszínek vannak például a Bahama-szigeteken, a Bermudán, a Kajmán-szigeteken, a Cook-szigeteken, a Man-szigeteken, Mauritiuson, Nyugat-Szamoában, Vanuatuban.

Az adó alapja a cég alaptőkéje

Ritka, de ilyen megoldás is létezik, egyes országokban nem a bevétel képezi az adó alapját, hanem a cég vagy szervezet alaptőkéje. Ilyenek például a liechtensteini magánalapítványok.

Lineáris adókulcs

Európai országokban jellemző, ahol alacsony, jellemzően 5% vagy az alatti, de a nyereség mértékétől függően megállapított adóterhek vannak (nyereségadók), ezekhez minden esetben a transzparencia jegyében könyvvezetési és beszámoló-készítési kötelezettség is társul. Egy európai offshore cég, ha kedvező adózású is, azért egy félkatonai szervezet egy Belize-hez vagy Seychelle-hez képest. Természetesen ez a kereskedelmi, üzleti megítélésében is kellően visszatükröződik.

Könyvvezetési kötelezettségek fajtái

Könyvvezetési kötelezettség alóli mentesülés

Ott, ahol az éves "adó" vagy fenntartási költség fix, a hatóságokat jellemzően nem érdekli a cég könyvelése, és nem is írják azt kötelezően elő. Ha akar a cég nyilvántartást vezetni, azt bármilyen formában megteheti, de a hatóságok nem is tekinthetnek abba bele.

Kötelező könyvvezetés, beszámoló készítés

A fent említett lineáris adózás esetén, a helyesen bevallott adó ellenőrizhetősége végett van rá szükség: a hatóságok előírják a kötelező könyvvezetést, beszámoló készítést, és ellenőrzik is azt. Jellemzően európai és észak-amerikai államok jellemzője ez (de nem mindegyiké).

Anonimitás a különböző helyszíneken

Teljes anonimitás

A teljes anonimitást adó adóparadicsomokban sem a tulajdonosok, sem a cégvezetők adatai nem hozzáférhetőek, mégpedig azért, mert azokat be sem kell jelenteni az ottani hatóságoknak (például Man-szigetek, Nauru, Bermudák, Gibraltár, Kajmán-szigetek).

Részleges anonimitás

Az ilyen helyszíneken, mint például Panama, csak a cégvezetők adatai nyilvánosak.

Teljes nyilvánosság

A tulajdonos adatai is hozzáférhetőek - ilyen például Ciprus, és a legtöbb európai ország.

A cég alaptőkéjének befizetésére vonatkozó szabályok

Angolszász jogrendszer - a legkedvezőbb offshore szempontból Az alaptőke úgynevezett nominális tőke, amit még névlegesen sem kell befizetni a cég bankszámlájára. Az angolszász jogrend nagyon liberális.

Kontinentális jogrendszer - szigorúbb szabályokkal

Itt jellemzően mind az alaptőke mértéke, mind annak befizetési kötelezettsége szabályozott. Gondoljunk csak a szigorú magyarországi szabályokra. Ehhez hasonló a kontinentális jogrend szerte Európában - ami a tényleges befizetés szükségességét illeti, jellemzően még szigorúbb is (például Németországban, Ausztriában).

Névleges tulajdonosok, névleges igazgatók szerződései

Aláírnak, pénzügyi műveleteket indítanak, kívánság szerint, a tényleges tulajdonos rendelkezései alapján. Vagy meghatalmazást adnak valakinek - akár a tényleges tulajdonosnak - a cég teljes körű képviseletére. Vigyázni kell a bankszámla-nyitásnál, sok országban, sok bankban már ezzel a meghatalmazással számlát nyitni nem lehet - szükséges a cégvezető személyes jelenléte is hozzá.

Nominee Declaration

A megbízott igazgatóktól, megbízott tulajdonosoktól természetesen a tényleges tulajdonosok ügyvéd által ellenjegyzett jognyilatkozatokat kapnak arról, hogy csak a megbízó utasításainak megfelelően működhetnek (ez az úgynevezett Nominee Declaration). Általában a tényleges tulajdonoshoz kerül még egy - dátum nélküli - lemondó nyilatkozat is a névleges vezetőktől, így azok visszamenőleg bármikor leválthatók probléma esetén. Mindezt a megfelelő ügyvédi háttér kipróbált, sablon szerződésekkel intézi.

General Power Of Attorney, Certificate of Indemnity

Ebben hatalmazza fel teljes körűen a cég képviseletére a tényleges tulajdonos a valódit, vagy az általa kijelölt harmadik személyt. A Certificate of Indemnity pedig egy nyilatkozat a tényleges tulajdonostól arról, hogy a meghatalmazást csak legális keretek között használja fel, ellenkező esetben annak következményeiért felel. Ezek a kölcsönös nyilatkozatok minden ügylet szokásos kellékei, de fontos látnunk, hogy a teljes konstrukciót a közös érdekek, az erős jogi és törvényi szabályozás és a bizalom együttesen tartják össze, illetve a hosszú távú, jó személyes kapcsolatok, melyeket a helyi képviselőkkel kialakítottunk. Ez az igazi garancia a visszaélések elkerülésére. - praxisunkban nem fordult még elő olyan, hogy általunk ajánlott képviselő visszaélést követett volna el - de olyan ügyet sajnos már kellett intéznünk, ahol más regisztrátor okozott súlyos problémákat és anyagi veszteséget. Szerencsére azt is megnyugtatóan megoldottuk.

Az alapítás folyamata

Az alapítás során általában az alábbi dokumentumokat, eszközöket készítjük el Önnek:
 • A cég alapító okiratai (Certificate of Incorporation)
 • iroda regisztrációs szerződések és bejegyzés
 • a névleges tulajdonosok és vezetők szerződései, meghatalmazások
 • szükség esetén hivatalos OFI fordítás
 • Apostille
 • Bélyegző
 • Részvénnyomatok
 • Bankszámlaszerződés, bankszámla nyitás igény szerint
 • Szerződések aláírása, ellenjegyzése a vezetők által igény szerint

Mennyi ideig tart az alapítás?

Egy új offshore céget jellemzően 2-3 hét alatt tudunk elkészíteni és jogerősen bejegyeztetni, minden fenti dokumentumával és eszközével együtt. A leggyorsabb Dominika, Belize és Seychelles, a hivatalos bejegyzés itt akár 24 órán belül igazoltan megtörténhet. Amennyiben Ön egy már létező céget kíván megvásárolni, ennek bejegyzését általában egy munkanapon belül, de maximum 2-3 nap alatt megvalósítjuk. Egyedi igények esetén az eljárás hosszabb is lehet - ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek. Intéztünk már magyarországi tőzsdeszámlát is offshore Seychelles-szigeteki cégnek - vezérigazgató-helyettesi szintig kellett elmennünk, és 1 hónap alatt sikerült a cégalapítással együtt.

Bankszámlanyitás

Karib-szigeteki, máltai, angliai bankoknál tudunk offshore számlákat nyitni, amelyek mind nemzetközileg elismert és minősített, megbízható, stabil hátterű pénzintézetek. Itt a legfontosabb megint a diszkréció és a biztonság, amit szem előtt tartunk. A számlanyitás 3 hét - 1 hónapot szokott igénybe venni, és nem szükséges hozzá a helyszínre utaznia sem.

Cégformák

Az adóparadicsomokban általában csak Rt. alapítására van lehetőség. Mivel az adóparadicsomok többsége az angolszász jogrendszert alkalmazza, csak kisebb-nagyobb eltérések találhatók az egyes országok között. Az amerikai és az angolszász jogrendben szükséges alapító dokumentumok némileg eltérnek egymástól. Nézzük meg a különbségeket!

Az USA jogrendszere szerint szükséges dokumentumok:

Alapító okirat, bejegyzési igazolás (Certificate of Incorporation) A külföldi iroda biztosítja az alapítót. Az eredeti alapító okirat a bejegyző állam irattárában marad, az erről készült másolatot látják el bejegyzési igazolással. A bejegyzési igazolás azt tanúsítja, hogy az adott nevű céget a megadott napon a bejegyző hivatal bejegyezte a cégjegyzékbe. A bejegyzési igazoláshoz kapcsolódik a felülhitelezési záradék (apostille), amely általában valamely központi hatóság igazolása arról, hogy a bejegyzési igazolást valóban a bejegyző iroda adta ki. A Certificate of Incorporation tartalmazza
 • a cég nevét,
 • alaptőkéjét,
 • az alapító nevét és címét,
 • a regisztrált képviselő nevét és címét,
 • a cég tevékenységi körét (sehol sem olyan szigorú szabályok szerint, mint Magyarországon).

Alapszabály

Értelemszerűen a cég működésére vonatkozó alapvető szabályokat tartalmazza. Egységes tartalmú okirat, amelynek készítésekor jellemzően az adott helyszín erre vonatkozó törvényi szövegét veszik alapul. Az alapszabályban határozzák meg például a cég tevékenységi körét, alaptőkéjét, elnevezését, az igazgatók kinevezési rendjét, az igazgatók jogait, illetve a részvények kibocsátásával kapcsolatos szabályokat, és még sok egyéb adminisztratív tevékenység rendjét.

Az alapító gyűlés jegyzőkönyve

Az alapítógyűlés jegyzőkönyve az egyszemélyes alapítónak az alapítógyűlés nevében hozott határozatait foglalja össze. Rögzítik benne az alapítás megtörténtét, az első vezetőség kinevezését, illetőleg azt a határozatot, amelyben a vezetőségre ruházzák a céggel kapcsolatos jogokat.

Cégnyilvántartás (Corporate Records)

Általában szép, igényes kivitelű, bőrkötésű mappa, amelyben az alapszabály tervezete, a jegyzőkönyvek, a részvényjegyek és a részvényregiszter kapnak helyet.

Társasági bélyegző (Company Seal)

Törvényi előírás a legtöbb országban, hogy a társaság rendelkezzen egy, a társaság alakuló ülésén elfogadott, úgynevezett szárazbélyegzővel. A bélyegzőt kizárólag a társaság által kibocsátott részvényjegyek, szabályzatok és jegyzőkönyvek bélyegzésére használják.

Az angolszász jogrend szükséges dokumentumai

Alapító okirat (Memorandum of Association)

Az amerikai formától eltérően az angolszász jog alapján készült alapító okirat két alapítót alkalmaz, akik a cég első részvényeit jegyzik. Az alapításnál ezt az alapító okirat dokumentálja, amely tartalmazza:
 • a cég nevét,
 • alaptőkéjét,
 • az alapítók nevét és címét,
 • a regisztrált képviselő nevét és címét,
 • a cég tevékenységi körét,
 • a lejegyzett részvények számát.

Az alakuló közgyűlés jegyzőkönyve

A jegyzőkönyv tartalmazza a részvénykibocsátás, az átruházás, illetve a bevonás rendjét, a tisztségviselők választásának és a közgyűlés összehívásának rendjét, a határozathozatal módját, az igazgatótanács működésének rendjét, a felelősségi szabályokat és a társasági bélyegző használatát.   A cég alapításához, és későbbi működtetéséhez a tényleges tulajdonosnak egyáltalán nem szükséges utaznia - csak az irodánkig. Minden folyamat távolról menedzselhető - csak akkor látogasson ki, ha kíváncsi arra a szép helyre, ahol egy bejegyzett céggel is büszkélkedhet.

Kérjen ajánlatot!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Üzenet