Nemzetközi könyvelés

Nemzetközi könyvelés - multinacionális cégeknek, IFRS és US GAAP rendszerekben is.

Cégünk kiemelkedő tapasztalattal bír multinacionális cégek könyvelésében, könyvvizsgálatában, vezető könyvelőink IFRS vizsgával rendelkező, angolul és németül beszélő szakemberek, akik több éves multinacionális főkönyvelői tapasztalattal rendelkeznek, és a hazai mellett az uniós könyvelési jogszabályokat és ellenőrzési gyakorlatot is kiválóan ismerik. A transzferárak, fióktelepek, telephelyek közti pénz-és árumozgatás, az osztalékkal és munkáltatással kapcsolatos helyi szabályozások és az uniós jog rendelkezései speciális szaktudást igényelnek, mely nélkül könnyen bajba  kerülhet a partner. Az internetes kereskedelem, az offshore cégekre vonatkozó szabályozás és megannyi jogszabály-változás útvesztőjében csak folyamatos, naprakész szakmai tudással lehet talpon maradni. Vezetőink minden évben legalább 14 napot szakmai továbbképzéssel töltenek, és friss információikat hírlevél formájában megosztják partnereinkkel is.

Számviteli, pénzügyi és adótervezési feladataink a nemzetközi könyvelésben 

 • Adatfeldolgozás többnyelvű platformon, kontírozás, kapcsolattartás a partnerekkel, telephelyekkel, belsős munkatársakkal
 • Jól követhető nemzetközi könyvelési és kontrolling szisztéma felépítése
 • Szabályzatok felülvizsgálata, átdolgozása, bevezetése
 • Könyvelési dokumentáció rendszerezése, digitalizálása, jogszabályi megfeleltetés
 • Tárgyi eszközök nyilvántartása, rendszer kezelése, rendszerek összehangolása
 • Export-import-vámkezelés és logisztikai kérdések számviteli szempontból történő kezelése
 • Transzferár számítások
 • Környezetvédelmi termékdíjak kezelése
 • Számviteli asszisztencia angol, német, orosz és kínai nyelven
 • Beérkező, kimenő bank, pénztár kontírozás, utalások kezelése
 • Számlafelügyelet (kontírozás ellenőrzés, számlák alaki,tartalmi ellenőrzése)
 • Beszámolók előkészítése
 • Számviteli tanácsadás, jelentéskészítés
 • Belső ellenőrzés, adategyeztetés
 • Beszámolókészítés az adott országok jogszabályai szerint
 • Vezetői jelentések, riporting készítés
 • Adófolyószámlák, adóanalitikák egyeztetése
 • Áfa analitikák egyeztetése, különböző Áfa tartalmak összevezetése
 • Adó-optimalizálás a nemzetközi működési területen
 • Önellenőrzési nyilvántartások vezetése
 • Adóbevallások elkészítése
 • Adótanácsadás
 • Adózási kérdések megválaszolása
 • Adóváltozások követése

Teljes körű nemzetközi könyvviteli szolgáltatás

Informatika, mezőgazdaság, gyártás-termelés, kereskedelem, logisztika - cégünk jelentős tapasztalattal bír minden komolyabb, nemzetközi területeket érintő iparág könyvelésében, könyvvizsgálatában és bérszámfejtésében. Nemzetközi minősítéseinknek, kapcsolatrendszerünknek és tapasztalatunknak köszönhetően több multinacionális, Magyarországon is jelen lévő társaság teljes körű könyvelési és bérszámfejtési feladatait is ellátjuk. Munkánk a cégalapítástól a folyamatos, napi könyvelési feladatokig kiterjed a végelszámolási feladatokig, a cég minden életciklusában, tartalmazza a nemzetközi számviteli sztenderdeknek megfelelő külső és belső jelentési elvárások (pl. anyavállalati jelentések) teljesítését is. "Multi mindset" - a multik kezeléséhez speciális gondolkodás kell, mi ezt már alaposan megtanultuk. A multik megkövetelik a minőséget, a transzparenciát és a kellő figyelmet. Tőlünk mindezt megkapják. Ügyfeleink számára 24 órán belül szakvéleményt bocsájtunk ki, telefonon európai idő szerint egész nap elérhetőek vagyunk, nagyobb ügyfeleink dedikált projekt menedzsert kapnak, akihez szakmai kérdésekkel fordulhatnak.   A titoktartásra kiemelt hangsúlyt fektetünk, erre külön szerződést írunk, munkatársaink felé a legszigorúbban lépünk fel bármilyen titoktartási kérdés megsértése esetén, illetve informatikai és üzleti biztonságtechnikai megoldásainkkal igyekszünk mindenféle biztonsági rés előzetes betömésére - sokak talán egy félkatonai szervezetet látnak bennünk. Ügyfeleink megbízható képviselői vagyunk a külföldi hatóságok előtti képviseletben is, segítünk bármilyen természetű állásfoglalás, revízió, önrevízió elkészítésében.

Komplex számviteli tanácsadás

Egy vállalkozás működése során a vezetőség  számtalan üzleti lehetőséggel, nehézséggel és kihívással találkozik. Ezek értő pénzügyi, számviteli kezelésében nyújtunk számukra segítséget. A vállalkozás életciklusától függően mindig mozog: fejlődni, leépülni, vagy épp robbanni akar. Fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink az üzleti lehetőségek mérlegelésekor tisztában legyenek döntéseik pénzügyi, számviteli- és adó vonatkozásaival is, tekintettel arra, hogy ezen területek a legjelentősebben befolyásolják az egész projekt sikerességét. Komplex számvitel tanácsadás szolgáltatásunk jellemzően tanácsadói óradíjban kerül elszámolásra, de sikerdíjas, célprémiumos konstrukcióban is dolgozunk. Érdekli, hogyan? Kérjen rá ajánlatot most!

Ajánlatot kérek!

Jelentés csomagok, group reporting

Szakembereink 15 éves tapasztalattal rendelkeznek beszámolók és csoport-jelentések (group reporting)  hazai- és nemzetközi sztenderdek szerinti elkészítésében, mely szolgáltatásunkkal multinacionális, nemzetközi vállalatok részére egyaránt rendelkezésre állunk. Tevékenységünk magába foglalja a riporting rendszer kialakítását, implementálását és a meglévő rendszerekkel történő összekapcsolását annak érdekében, hogy a szolgáltatott információ a felhasználók részére megfelelő minőségű, mennyiségű és formátumú legyen.

IFRS/USGAAP jelentés csomagok

Elkészítésük során különös figyelmet fordítunk a  nemzetközi sztenderdek  szakszerű értelmezésére és leképezésére annak érdekében, hogy a riportok elkészítése ne csak törvényi kötelezettség legyen, hanem valós vezetői eszköz a cég és a munkatársak teljesítményének visszamérésére, és a fejlődési irányok meghatározására.

IFRS/US GAAP beszámoló készítése

Az elmúlt évek során a magyar vállalkozások egyre nagyobb számban készítenek nemzetközi számviteli sztenderdek szerinti pénzügyi kimutatásokat, többek között tőzsdén jegyzett vállalatcsoportok esetén, mely érintett vállalkozások köre egyre bővül. A jogszabályok által kínált lehetőségek leegyszerűsítik a vállalkozások csoporton belüli, de akár tőzsdei információszolgáltatási kötelezettségeit.

Konszolidáció a nemzetközi cégeknél

A hatályos jogszabályok értelmében a cégcsoportok az aktuális, számviteli törvényben foglalt határértékek meghaladása esetén konszolidált beszámoló elkészítésére kötelezettek, mely speciális szaktudást igénylő, komplex feladat. Munkatársaink a számviteli információk begyűjtéstől a konszolidált beszámoló elkészítéséig teljes körűen lebonyolítják ügyfeleink számára:
 1. konszolidált számviteli politika kialakítása
 2.  konszolidációra képes főkönyvi rendszer biztosítása
 3. konszolidációs lépések és kiszűrések meghatározása, definiálása
 4. konszolidált beszámoló és üzleti jelentés elkészítéseA törvényi határidők betartására szerződésben vállalunk kötelezettséget és garanciát, amennyiben a céget a mi hibánkból érné kár, 50 M Ft-ig terjedő felelősség-biztosításunk a fedezet arra, hogy az okozott kárt meg is térítjük.
Érdekli a lehetőség? Kipróbálná a közös munkát velünk? Kérjen ajánlatot most!

Ajánlatot kérek!

 

Kérjen ajánlatot!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Üzenet